ESL BLUE(s)   Mystery: past tense questions   

Compose questions for the highlighted answers. When possible, use the same words as in the answer. Look at the example:
Troubleshooting:                past tense rules | animation | associated text

Question 1:
Check

Hint

Answers

Answer 1:   Ms. Webb called the police.

Question 2:
Check

Hint

Answers

Answer 2:   She called them at 11:22 p.m.

Question 3:
Check

Hint

Answers

Answer 3:   She had to wait for five minutes.

Question 4:
Check

Hint

Answers

Answer 4:   There were two police officers.

Question 5:
Check

Hint

Answers

Answer 5:   Ms. Webb was waiting for them at the door.

Question 6:
Check

Hint

Answers

Answer 6:   Yes, she accompanied the police officers.

Question 7:
Check

Hint

Answers

Answer 7:   The dead body was on the floor.

Question 8:
Check

Hint

Answers

Answer 8:   The police officers called the homicide detectives.

Question 9:
Check

Hint

Answers

Answer 9:   No, the inspector was not alone.

Question 10:
Check

Hint

Answers

Answer 10:   A team of experts accompanied him?

Question 11:
Check

Hint

Answers

Answer 11:   She offered the inspector a cup of coffee.

Question 12:
Check

Hint

Answers

Answer 12:   When the light came on in the study she was drinking a cup of cocoa.

Question 13:
Check

Hint

Answers

Answer 13:   When the saw what happened, she went to the house to see if she could help.

Question 14:
Check

Hint

Answers

Answer 14:   Yes, the front and back doors were locked.

Question 15:
Check

Hint

Answers

Answer 15:   She got into the house by breaking a window.

Question 16:
Check

Hint

Answers

Answer 16:   She broke the basement window.

Question 17:
Check

Hint

Answers

Answer 17:   She switched on the light in the basement because it was too dark to see.

Question 18:
Check

Hint

Answers

Answer 18:   She turned on the light in the study because it was too dark to see.

Question 19:
Check

Hint

Answers

Answer 19:   Yes, she left the front door open.

Question 20:
Check

Hint

Answers

Answer 20:   He wanted her to accompany him to the police station.

More like this      Main index